T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TANITMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Japonya'da Türk Mutfağının ve Türk Kültürünün Tanıtımı

Japonya’da yayın yapan önemli seyahat ve gastronomi dergileri, websitesi, blog ile yüksek tirajlı gazetelerin yazarları 13-18 Mayıs 2012 tarihlerinde Bakanlığımızın konuğu olarak İzmir ve İstanbul’da ağırlanmışlardır.

Türk mutfağını ve eşsiz Türk kültürünü tanıma fırsatı bulan ziyaretçilerimiz İstanbul ve İzmir’in en seçkin restaurantlarını ziyaret ederek sadece Türk mutfağına özgü lezzetleri kendi okuyucularına aktarmışlardır. Türk mutfağından söz ederken, bu mutfağın Osmanlı imparatorluk mutfağı ile göçebe Türk yemek kültürünün karışımı olduğunu ifade etmişlerdir ve en çok dikkat çeken özelliklerinin çeşitlilik ile farklılık olduğunu belirtmişlerdir. Gastronomi festivaline de katılan konuklarımız, Türk Hava Yollarının uçuş servisinden de övgüyle bahsetmişlerdir.

Ziyaretleri esnasında Türk kültüründen, misafirperverliğinden ve şehirlerimizin eşsiz mimarisinden bahseden medya mensupları, İstanbul için “Çekici” tabirini kullanarak Türkiye’ye seyahat etmek isteyen turistlere tavsiyelerde bulunmuşlardır. Çıkan yazılarda önemli kültür varlıklarımız Sultanahmet Camisi, Ayasofya ile Topkapı Sarayının da detaylı tasvirleri okuyuculara aktarılmıştır.

  • Japonya
  • Japonya
  • Japonya
  • Japonya
  • Japonya
  • Japonya